Het mooie van Acryl

public design acryl

ACRYL,  EEN IDEALE TOEPASSING VOOR UW BANK, STOEL EN ZITMUUR

De combinatie van een slagvaste kunststof kern met een weerbestendig en zeer hard acryloppervlak creëert een ideaal materiaal voor meubilair in de openbare ruimte.

Acryl heeft zeer goede zelfreinigende eigenschappen omdat vuildeeltjes op het gladde oppervlak weinig hechting zullen vinden. Zelfs graffiti kan eenvoudig worden verwijderd met bijvoorbeeld terpentine. Het acryloppervlak is absoluut weerbestendig, zelfs zeewater en strooizout kunnen geen kwaad. Vervuiling door onder andere weersinvloeden kan eenvoudig worden verwijderd met water en een huishoudmiddel.

Gebruik van acryl maakt een ruime keuze aan kleuren en verschillende oppervlaktestructuren mogelijk. Toepasbaar op het gehele meubel maar ook als detail-element i.c.m. met andere materialen.

Tests voor UV-lichtbestendigheid hebben aangetoond dat het kleuroppervlak, zelfs bij jarenlange blootstelling aan het weer, niet verandert.

Omdat het oppervlak geen water absorbeert, maar letterlijk kan wegrollen, droogt het zeer snel en is daardoor volledig bruikbaar na bijvoorbeeld neerslag. Dit in tegenstelling tot een houten oppervlak.                                       Acryl is vergelijkbaar met hout voor wat betreft zitcomfort.

Mochten de profielen uiteindelijk vervangen worden, worden ze door middel van recycling onderdeel van de circulaire economie.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of een voorbeeld van dit prachtige product kunt u uiteraard contact met ons opnemen.